Introduceți cuvântul cheie

Despre lumanarile de botez

 

Încă din primele clipe de viață ale celui mic, părinții se gândesc la botez. Unul din cele mai importante evenimente pentru noul născut, acesta este, de cele mai multe ori, pregătit cu grijă, atenție și cu ceva timp înainte. Nașii sunt aleși dinainte de a veni cel mic pe lume și alături de ei, părinții pun la cale micile detalii ce ar face din slujba botezului un moment de neuitat.

Pe lista lungă de lucruri ce trebuie luate de nași, se numără și lumânările de botez. Acestea sunt elemente speciale, ce vor fi păstrate pentru tot restul vieții, ca o amintire din ziua dedicată începutului copilăriei lor.

Deși am trecut deja, poate, prin emoțiile alegerii lumânărilor de nuntă, cele de botez trebuie să transmită un sentiment de gingășie, puritate și…inocență. Astăzi, există o multitudine de modele și de stiluri din care putem alege ceea ce considerăm că ni se potrivește și că ar vibra cel mai bine cu gusturile și ideile noastre.

Lumânările de botez clasice sunt cele decorate cu flori naturale, în culori deschise, pentru un efect de noutate, de inspirație și, de ce nu, pentru a simboliza sufletul lui de copil gingaș. Dacă vă doriți un aranjament mai curajos, care să exprime o personalitate mai explozivă sau dacă vreți doar să ieșiți din tipare, florile intens colorate, în nuanțe de roșu aprins pentru fetițe și albastru-mov pentru băieței, pot fi o alegere inspirată.

Lumanare botez pentru fetite personalizata cu Minnie

Lumanare botez pentru fetite personalizata cu Minnie

Lumânările decorate cu tulle pot fi considerate un simbol al eleganței. Ele sunt destinate, de cele mai multe ori, persoanelor ce acordă o mare atenție detaliilor. Pe lângă acestea, se mai găsesc și lumânările îmbrăcate în materiale textil, lumânări accesorizate cu o croială specială. În prim-plan, la acest tip de lumânări se găsește o pernuță decorată migălos cu fundițe sau ciucurei, elemente ce bucură privirea. Uneori, acestea mai pot fi însoțite și de elemente decorative precum ursuleți, fluturași, inimioare.

Dar, printre stilurile de lumânări care încep să prindă contur sunt cele decorate cu elemente hand-made, precum cele cu flori din hârtie, cu gheme sau cu personaje din desene conturate. Și acestea, însă, trebuie alese în funcție de genul celui mic și de preferințele noastre.

Despre lumanarile de botez pentru fete si baieti

Pentru fetițe vom folosi combinații ce vor cuprinde nuanțe palide de culori. Rozul, galbenul pal, albastrul deschis sunt alegeri ce nu vor da greș. Cu toate acestea, nici culorile tari nu sunt de neglijat. Un aranjament format din combinații de roșu, portocaliu, mov vor da un plus de culoare și de veselie petrecerii de după ceremonie. Pentru un efect mai deosebit, puteți alege niște fluturași, câteva inimioare sau chiar note muzicale ce pot fi adăugate la aranjament.

Pentru băieței, culorile preferate sunt cele din gama rece, precum albastrul, verdele intens, indigoul, dar vă puteți juca și cu combinații mai calde, precum cremul, vișiniul, albastry baby-blue sau cel marin, culoarea cerului senin sau chiar un amestec dintre albastru deschis și gri foarte deschis. Dacă vreți să adăugați un plus de personalitate, puteți opta pentru accesorii precum flori din origami, ursuleți de pluș, câteva mașinuțe ce-l vor calma, norișori.

Chiar dacă pentru noi este un moment important, nu trebuie să îl neglijăm pe cel mic și nevoile sale. Sunt părinți care își implică bebelușul în alegerea culorilor, dacă este botezat la 3-4 luni.